Translate

Thursday, July 5, 2012

Відповіді на закиди догналівців щодо «єресей Гузара»


(На основі інтерв’ю з Антуаном Аржаковським, книгою «Бесіди з блаженнішим Л.Гузаром. До постконфесійного християнства» та розмовою на радіо «Воскресіння»)

1.Закид: Кардинал Любомир Гузар ставить під сумнів Христове Божество.

Відповідь: Догналівська брехня! Чи хтось таке чув від блаженнішого на проповіді десь у церкві? Не по-християнськи так звинувачувати старшу людину, маніпулюючи вирваними з контексту цитатами. Кардинал ніколи не заперечував божества Христа чи Його спасительної місії у світі.

Ісус (Слово Боже) є Боголюдиною. Тому нема жодної єресі у словах Блаженнішого, якщо він теж звертає увагу в усній розмові і на людський аспект Божого Сина, народженого від Богоматері, аж ніяк не заперечуючи Його божественності. «Той факт, що Бог вибрав конкретну жінку, через яку, так би мовити, Він прийшов у світ як людина, у людський спосіб, будучи народженим від жінки, − цей факт має бути предметом нашої віри. Він не з’явився, а воплотився і став дитям. Звичайно, Він не є плодом звичайного співжиття чоловіка і жінки. Він приходить через втручання Святого Духа», − твердить колишній Глава УГКЦ.

Якщо «правовірні кабалісти» щось мають проти свого ближнього, то хай би краще наважилися сказати це сміливо в очі, як навчав Христос (пор. Мт 18, 15). Лити поза очі різний бруд – диявольська робота.

Це не є приводом для створення кабалістичної секти «УПГКЦ» під краденою назвою.

2.Закид: Кард. Л. Гузар ставить під сумнів Дівицтво Пресвятої Богородиці.

Відповідь: Догналівська брехня! Навіщо знову підмінювати хитро поняття? «Бог вибрав жінку для того, щоб вона стала Його Матір’ю на землі, тобто для Його Сина, Який воплочується, Який досконало приймає людську природу», − висловлюється Блаженніший Любомир. Звертаючись до індійських «Упанішад», зокрема до образу Шаконталії, він тільки має на увазі загальне людське (обмежене) уявлення про ідеал матері, жінки, таку досконалість, яка є, швидше, слабим відблиском високої досконалості Діви Марії.

Це не є приводом для створення кабалістичної секти «УПГКЦ» під краденою назвою.

3. Закид: Кард. Л. Гузар ставить під сумнів вічність пекла.

Відповідь: Догналівська брехня! Якісь приватні думки Блаженнішого ще не можуть бути до кінця церковним навчанням. Кожен має право на свою думку. Не одному християнинові часом важко поєднати безмірну любов Бога чи милосердя з вічними пекельними муками, але вчення Христа, Його Вселенської Церкви чітке – пекло з нечистими духами існує. В жодній проповіді чи якійсь праці Любомира Гузара на загал відсутність пекла не звучала. «Існує інше пояснення: що Бог нікого не посилає в пекло. Лише ті, хто відкидає Бога, туди потрапляють», − говорить Блаженніший. Все правильно: вільна у своєму виборі людина сама добровільно обирає бути вічно з Господом чи не бути. Згідно зі словами Л. Гузара, для нього найважчим ученням Церкви є якраз учення про вічне покарання… Певна рація тут, отже, є. Це Божа також таємниця, що найперше вимагає віри, а не втручання розуму.

Це не є приводом для створення кабалістичної секти «УПГКЦ» під краденою назвою.

4. Закид: Кард. Л. Гузар пропагує окультизм і синкретизм.

Відповідь: Догналівська брехня! Знаючи особисто Блаженнішого, можна спостерегти, що він заглиблений найперше у християнську духовність, а не якусь окультну, що не від Св. Духа. Коли він веде мову про так звані довколишні енергії, то не говорить про них як про духовні (їх не виміриш), ототожнюючи їх з демонами. Різні тут речі!

У богослов’ї під енергіями теж розуміють діяння Господа. Для прикладу, св. Григорій Палама (ісихаст) описує: «Будь-яка сутність пізнається у своєму прояві, у своїх енергіях. Енергії є властивості, рухи єства, проявлені зовні. Бог перебуває всією Повнотою Свого Божества в цьому світі в якості Своїх енергій. Сам світ створений саме творчим волінням, тобто він створений цими енергіями».

Послідовники культу Догнала вже вкотре підмінюють поняття: скрита (природна) енергія дана Творцем різним природним стихіям, фізичним чи психофізичним явищам аж ніяк не дорівнює дії пекельних духів і є дещо іншою від магізму. «Навколо нас існують різні енергії… Я вірю, що існують певні енергії, які можуть бути навіть виміряні. Вони реальні» (Блаженніший Любомир). Це твердження не є синкретичним чи небезпечним для віри християнина, адже є так само сферою науки.

Це не є приводом для створення кабалістичної секти «УПГКЦ» під краденою назвою.

5. Закид: Кард. Л. Гузар віщує маятником.

Відповідь: Догналівська брехня! Блаженніший не віщує відповідно до книги, тобто не займається пророкуванням стосовно майбутнього, бо не має дару віщуванням. Для чого вводити людей в оману? Властивості маятника ще досліджуються. Вони теж мають і наукове підґрунтя (поза окультної дійсністю). Джерело дії маятника (йдеться лиш про хвилю, за словами Гузара) є не раз і під великим знаком питання. Любомир Гузар не має найменшого наміру користуватися маятником як приладом для контакту з нечистою силою, не займається спіритизмом, подібно до медіумів-чаклунів, які також цим можуть займатися магічно. Якщо нема такого наміру (є певне навіть незнання), то й нема гріха і причини звинувачувати тут в якомусь окультизмі.

Останні роки Блаженніший майже не бачить, тож, безперечно, не може таким займатися і взагалі не знаємо, скільки він його використовував і як точно. Тому пора б уже перестати догналівцям писати лицемірно свої надумані звинувачення щодо користування маятником у теперішньому часі, тим паче, що вони самі займаються активно окультними практиками: використовують гіпноз, кабалу, гадають на вервиці, Біблії, жеребі тощо.

Це не є приводом для створення кабалістичної секти «УПГКЦ» під краденою назвою.

6. Закид: Кард. Л. Гузар схвалює гомосексуалізм і релятивізм в області віри і моралі.

Відповідь: Догналівська брехня! Блаженніший узагалі не дає прямого благословення на гріх гомосексуального співжиття, тільки констатує сумну дійсність, що нас може оточувати. Варто зазначити, що переклад слів Блаженнішого з французької мови стосовно гомосексуалізму досить спотворений. Це зроблено або свідомо, або з не цілком доброго знання мови. Шкода, що догналівці в лицемірній боротьбі за «чистоту віри» вчепилися тільки за переклад, а не оригінал. Даючи відповідь про гомосексуальні пари, Любомир Гузар сказав ось це (французькою):

«Dieu a créé l'homme et la femme de telle façon que leur amour puisse donner un enfant. Les homosexuels ne peuvent accomplir cela, leur amour restera toujours stérile. S'ils insistent pour vivre ensemble, soit. Mais ils ne peuvent pas prétendre au marriage».

В дослівному перекладі по-українськи маємо наступне: «Бог створив чоловіка і жінку таким чином, що їхня любов може подарувати дитину. Гомосексуалісти не можуть цього здійснити, їхня любов завжди залишатиметься неплідною. Якщо вони наполягають, щоб жити разом, нехай. Однак вони не можуть претендувати на подружжя». Де ж тут схвалення гомосексуального явища як такого (релятивізм) проти офіційного вчення Католицької Церкви? Більше констатація відомого факту.

Це не є приводом для створення кабалістичної секти «УПГКЦ» під краденою назвою.

7. Закид: Кард. Л. Гузар ставить під сумнів примат і непомильність Папи.

Відповідь: Догналівська брехня! Чи це він, наприклад, проголошував колись на Синодах УГКЦ? Блаженніший, як відомо, наголошує в контексті ясно: «Я абсолютно не заперечую першість Петра. Його специфічне служіння полягає у підтримці його братів, щоб тримати їх у єдності». Далі Любомир Гузар також пише, що «Бог дав йому, через особливість його служіння, дар непомильності. І це є дуже важливим для Церкви, бо Церква є непомильною». Ці твердження з інтерв’ю не заперечують сутності примату чи безпомильності Папи Римського і не ставлять цього під сумнів, як би не заявляли брехливо адепти секти Тонека-Догнала.

Це не є приводом для створення кабалістичної секти «УПГКЦ» під краденою назвою.


8. Закид: Кард. Л. Гузар пропагує реінкарнацію.

Відповідь: Догналівська брехня! У розмові на радіо «Воскресіння» Блаженніший Любомир узагалі не схвалив реінкарнації з релігійної площини. Ось що він відповів на питання про неї журналістові: «Ми не признаємо цього. Раз людина народилась, має, так сказати, одну пробу − це кінець». За словами Л. Гузара, це є певне викривлення. Все інше є черговим наклепом «правовірних» кабалістів, нездоровим домислом на дорозі схизми.

Це не є приводом для створення кабалістичної секти «УПГКЦ» під краденою назвою.


http://antydognalivci.blogspot.com

No comments:

Post a Comment